Topp 10 gjentagende spørsmål fra kunder

1. Forskjeller mellom seaPro produktene

seaPro tillater deg å starte et en versjon som passer ditt behov i øyeblikket. Hvis du begynner med det enkleste kan du oppgradere til en annen versjon senere til en pris tilsvarende prisforskjellen mellom versjonene. I sammenkligningstabellelen ser du forskjellen mellom de ulike produktversjonene.

2. Vil seaPro virke på min PC?

seaPro virker på de fleste typer PC’r eller laptop computere som kjører XP, Windows 2000. eller Vista. Support for Windows 95/98/98SE og NT4 er ikke lenger tilgjengelig siden dise operativsystemet heller ikke støttes av Microsoft . Bruk Windows ME anbefales ikke.

3. Kan seaPro kobles til min GPS?

Ja. De fleste GPS mottagere med unntak av noen få håndholdte GPSer uten interface har utgang med tilkoblingsmulighet til PC vie den serielle comporten eller USB inngang (krever en USB til seriell overgang). Interfacet er basert på standarden NMEA 0183. Hvis du er usikker, slå opp i håndboken for din GPS. eller kontakt din GPS forhandler.

4. Kan jeg oppgradere hvis jeg trenger flere funksjoner sendere?

JA! Se punkt 1 ovenfor. Dette gjøre enkelt med såkalte «Unlock» koder som leveres når et produkt kjøpes.

5. Hvilke karttyper bruker seaPro?

seaPro er et ‘multi-fuel’ kartsystem som benytte både vektor- og rasterkart. Du får aderved tilganf til best mulige kart uansett i verden du befinner deg. Kart støttet av Euronav holder høy kvalitet, detlajrikdom, nøyaktighet og dekning i standardformater som oppdateres regelmessig.

Vektor kartformater
Livechart
Livechart er vektoriserte kart som i størst mulig utstrekning represnterer en full reproduksjon av standard offisielle paipirkart med all detaljinformasjon intakt. Kartene kjøres sømløst og viser automatisk detaljgrad som er relevant i de ulike zoomnivåene. Kan også stilles inn til å vise detaljer spesifisert av brukeren.
En komplett Livechart katalog er tilkgjengelig i seaPro eller i en seaPro demoCD.

S57
S57 er digitale kartdata produsert av Sjøkartverk og andre offiisille kilder med data. Dette kartformatet er ment å erstatte papirkart, men dekningen er forelpig for begrenset til at pairkartene kan legges bort. For at papirkart skal kunne erstattes kreves det også systemgodkjenning.
Raster kartformater
ARCS – British Admiralty Raster Kart

ARCS er offisielle raster kart produsert av British Admiralty, global dekning. En ARCS katalog er tilgjengelig i seaPro og seaPro demo CD.

Seafarer – Australian Hydrographic Office Kart

Seafarer er offisielle raster karts produsert av det Australiske Hydrographic Office, kun australske farvann.

NZ Mariner – New Zealand Hydrographic Office Kart
NZ Mariner er offisielle raster karts produsert av New Zealand Charting Authority, kun New Zealand farvann.
BSB
BSB kart er raster kart produsert av private selskaper.

6. Hvordan tilføyer jeg flere kart?

Ved kjøp av seaPro følger det med et vedrens sett med Livecharts på din CD (DVD). Disse kan du installere ved å benytte en opplåsingskode . Denne bestilles av din forhandler eller Euronav. Den kan leveres på mail, eller t.o.m. telefon og kan installeres umiddelbart uansett hvor du er. Har du CDen trenger du ikke vente på leveranse i post.

7. Hvordan oppdaterer jeg kartene?

Du trenger den nyeste CDen for å få tak i oppdaterte kart. Oppdatering skjer også med opplåsingskode. (fra den nye CDen)
8. Hva slags kartdekning er tilgjengelig for seaPro?

Stort sett verdensomspennende dekning. Les mer om dette under kartseksjonen..

9. Hva er bedre med seaPro enn konkurrerende produkter?

Her må vi referere til tester gjort av flere aktører. En viktig referanse er imidlertid alle de tusenvis av kundene som har brukt disse prioduktene siden 80 tallet. Tilbakemeldinger kan stort sett oppsummeres slik:

1. Brukervennlighet
2. Kvalitet på kart
3. seaPro har alle de viktigste funksjonene som gjør det til et praktisk navigasjonshjelpemiddel!
4. Kundene har vært fornøyd med støtten.

10. Er en lapto egnet til bruk i min båt?

Generelt ja. Her er det bare å bruke sunn fornuft. Har du en båt hvor det er mye vått bør du vurdere en speisial PC. Her har vi gode råd! . De fletse seilbåter og litt større motorbåter har kartbord, og her er det ingen problem å plassere en laptop. Vi ser imidlertid at fast installasjon blir mer og mer vanlig. Dette gitr en bedre total installasjon inklusive vantettte sollysskjermer, keybords, og computerenheter med null bevegelige deler som tåler all mulig støt og vibrasjon. Laptopen får da en sekundærrolle f.eks i forbindelse med planlegging av ruter hjemme, eller avspilling av logg etc. Kontakt din forhandler eller Euronav gvis du har spørsmål om dette.